Aloe vera verschillen.

In de Aloë vera verschillen zit het vooral in merk “A” en merk “B”. Met aloe vera producten is het net als met  melk. Melk is er in verschillende soorten en het heet allemaal melk. Toch kennen we verse, dagverse, volle, halfvolle, magere, weide, gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk. Alleen we praten over melk.

Ook aloe vera wordt op verschillende manieren verwerkt volgens totaal verschillende methodes. En toch  praten we over aloë vera. Lees hieronder over de Aloë vera verschillen…

verschillen in Aloë vera hand of machinaal verwerkt. Beste kwaliteit of goedkopere Aloë vera

enkel verse aloe vera gelei!

In Ecolife aloe vera producten vindt u geen geconcentreerde poeders maar alleen echte verse aloe vera ( uit het binnenblad).

Ecolife gebruikt ook in de verzorgingsproducten verse Foodgrade aloe vera!

Dus de beste aloe vera die niet gebleekt, gefiltreerd of gekookt is enz.

Bewerking van aloë:

De invloed van aloe vera staat of valt met de bewerkingen die het is ondergaan. Vele aloe vera juices, gel’s en dranken zijn bewerkt onder te hoge temperaturen met een teveel aan conservering om het product lang houdbaar te krijgen zodat het veel makkelijker is om te verkopen en de productie methode goedkoper wordt.

Tegenwoordig bevatten vele dranken aloevera uit concentraat. Ongeveer 0.4% tot 0.8% poeder wordt opgelost in water. Dit wordt verkocht als 100% aloevera. Dit mag volgens de E.U. en USA wetten.

Ecolife NIET! Ecolife bestaat altijd uit vers geperste aloe vera!

Bijna alle merken die huidverzorging verkopen hebben groot aloë vera voor op hun product staan. Als u echter de ingredient lijst bekijkt blijkt dat vrijwel altijd water (aqua) het eerste en hoofdingrediënt is!

In Ecolife aloe vera producten vindt u geen geconcentreerde poeders maar alleen echte verse aloe vera ( uit het binnenblad).

Daarom gebruikt Ecolife ook in de verzorgingsproducten Foodgrade ( voedingskwaliteit) aloë vera!

De invloed van aloe vera staat of valt met de bewerkingen die het is ondergaan. Vele merken aloe vera juice, gel’s en dranken zijn bewerkt onder (te) hoge temperaturen met een teveel aan conservering om het product langer houdbaar te krijgen zodat het veel makkelijker is om te verkopen en de productiemethode goedkoper wordt.

Tegenwoordig zijn vele dranken aloe vera gemaakt uit concentraat….

0.5% poederconcentraat opgelost in water is weer 100% aloevera volgens de E.U. en Amerikaanse wetgeving.

Ecolife doet dit NIET.

Bijna alle merken die huidverzorging verkopen hebben groot aloë vera voor op hun product staan.
Als u echter de ingredient lijst bekijkt, blijkt dat vrijwel altijd water(aqua) het eerste en hoofdingredient is! U kunt bij ons terecht voor de hoogste kwaliteit aloë vera producten. Direct vanaf de kweker.

Dit betekent voor u dat u geld bespaart doordat u rechtstreeks koopt. Indien deze pure producten nog over 2 of drie schijven zouden gaan zou het product in deze zuivere vorm voor velen te duur worden.  Dit verklaart tevens waarom wij een superieure kwaliteit kunnen aanbieden tegen de prijs van gemiddelde aloe vera producten.

Enkel aloë uit het binnenblad.

Aloe vera inner filet bestaat uit de gel die men vindt in het blad. Deze gelei wordt gevormd tijdens het leven van de plant. Een blad moet dan ook minimaal 3- 5 jaar oud zijn om voldoende kracht te kunnen bezitten om van invloed te kunnen zijn.Aloë vera plant gel bestaat voor ongeveer 98 % uit plantvocht waarin de actieve aloe vera stoffen worden gevormd. Deze 2 procentjes in samenwerking met het plantvocht verrichten voor ons vele goede zaken. Het is dan ook van absoluut belang dat de gel uit het blad intact blijft. Dus niet blootstellen aan te hoge temperaturen en zo min mogelijk conservering erin doen.  Conserveermiddelen en bewerkingen kunnen de aloe vera polysaccharides afbreken die juist door hun speciale molecuulstructuur zo bijzonder zijn.

Aloe vera Gelei wordt verkregen door verschillende processen, door middel van vacuüm, persen rollen etc. Per productie proces hangt het af of u de gelei met pulp of pulpvezels behoudt of dat het u het pure plantvocht krijgt zonder vezels of pulp.

Veel producten worden na persing weer verdikt met een verdikkingsmiddel om het zo weer op de gelei te laten lijken. Zo wordt vaak Sorbitol gebruikt!! Dit is voor mensen een zeer slecht ingredient. Het is zelfs verboden in baby producten. Dus let op als u een ander merk aloë vera gel koopt dat er geen sorbitol inzit. Zeker als u uw kinderen ook aloe vera wilt geven.

 

Enkel volwassen Aloë vera blad. Geen jonge scheuten.

Er wordt samengewerkt met telers en verbouwers met eigen plantages met meer dan 500,000 volwassen planten. Al meer dan 28 jaar toonaangevend in het maken van zeer hoogwaardige aloe vera producten. Gemiddeld overtreft Ecolife aloë de normen met meer dan het dubbele en is dan ook onbewerkt en zo vers als mogelijk verwerkt.

Natuur en de mens

Ecolife hecht grote waarde aan ondersteuning van de natuur en de mensen die werken op de plantages moeten een eerlijk salaris verdienen. Ecolife aloe vera wordt met de hand gerooid en de bladeren worden ook met de hand gefileerd en gewassen. Geen rooimachines die in 1 keer het hele veld rooien en daarna alle bladeren machinaal verwerken.

Dit is een goedkope manier! Omdat bij machinaal rooien de hele plant in 1 keer wordt afgesneden zitten ook alle kleinere en nog jonge scheuten samen met de enkele volwassen bladeren. De jonge bladeren of scheuten bevatten nog maar zeer weinig voedingsstoffen!

Kwaliteit van de producten

Alle eindproducten ( gel of juice enz enz ) zijn dus minder krachtig dan wanneer men enkel de volwassen bladeren zou gebruiken! Een belangrijke reden om ook hier voor Ecolife te kiezen!

Aloe vera Drink en Ecolife Gel zijn gemaakt uit zuivere gelei uit het binnenste van de plant, die biologisch organisch wordt verbouwd. Onderzoeken wijzen uit dat met name aloë van invloed is voor een goede darmwerking en bij huidverzorging.

aloe vera verschillen zijn er dus heel veel. Lees goed de omschrijving en ook het etiket!
Afgelopen jaar hebben onderzoekers de Internationale Merit Award of Science gewonnen voor hun onderzoeken die zijn gedaan met deze aloe vera, iets waar we natuurlijk trots op zijn. Omdat ook grote namen als Ivan Danhof werken met deze aloe vera bij onderzoeken.

Reviews

4.5/5
560 customers rate us with a 9.2/10

Wilt u contact met ons?

Wij zijn bereikbaar op:

STS bestaat sinds 1995 en wij zijn een Nederlandse firma. Ingeschreven bij de KvK van Middelburg en onze huisbank is ING bank  te Goes.